Fraktkostnaden beror på destinationen

Din varukorg är tom!

media

EN KLOCKA SOM LYSER I MÖRKRET: TRE OLIKA TEKNIKER FÖR ATT BELYSA AVLÄSNINGEN

Klockskivor som lyser i mörkret - både bekvämt och vackert. Men hur produceras ljuset? Vi tittar på tre olika tekniker.

 

LUMINESCERANDE BELÄGGNING

Handar och visare med självlysande beläggning är en populär lösning nuförtiden (vissa klockor har endast visare).

Fluorescerande avläsningar är ingen lyx. Det är också en fördel för klockor som kostar tiotals euro. Om du går utomhus och går in i ett mörkt utrymme ska avläsningen vara synlig i mörkret. Det är praktiskt om du vaknar på natten och vill veta vad klockan är (du behöver inte ta med telefonen).

Produkter från olika företag kan skilja sig åt i denna funktion. Den ena modellen är lättare att läsa på natten, den andra svårare.

 

TRITIUMRÖR

Radium från början av 1900-talet. Dess pigment användes för att färga urtavlor, men tekniken höll inte länge på marknaden (på grund av radioaktiviteten och det faktum att glöden bleknar efter några år).

Som ett säkrare och mer praktiskt alternativ har klocktillverkare därför använt sig av rör fyllda med tritiumgas.

I motsats till klockor med ljusbelagda visare och visare har tritiumrörslösningen fördelen att den fungerar utan att utsättas för ljus (inget behov av att "ladda upp").

Det bör noteras att promethium också testades inom klockindustrin före tritium, men tritium har en mycket längre livslängd. Tritiumrör kan fungera i tio år eller mer, medan en promethiumarmatur bara kan fungera i ett par år.

 

VOSTOK EUROPE-KLOCKOR SOM INTE GÖR DIG BESVIKEN, ÄVEN UNDER TUFFA FÖRHÅLLANDEN

Du kan köpa en klocka online här, med många intressanta alternativ att välja mellan. Visste du till exempel att Vostok Europe har schweiziska tritiumrör för en spektakulär utsikt i mörka miljöer?

Energia Rocket-serien. Både händerna och händerna lyser på ett imponerande sätt. Och i mer än en färg (grönt och gult tillsammans). Så du kan inte bara få en robust utan också en elegant följeslagare för ett aktivt liv.

 

SUPERLUMINOVA

En annan spännande lösning är Superluminova-tekniken.

Superluminova-belysning är inte radioaktiv eller giftig.

Till skillnad från tritiumrör kräver Superluminova-tekniken en "laddning". För att klockan ska lysa i mörkret måste den först befinna sig i en ljus miljö. Hur länge den lyser beror på hur mycket energi som finns lagrad. Den kan vara av olika längd, från några minuter till flera timmar.

Letar du efter en klocka med Superluminova-teknik? De världsberömda schweiziska Edox-klockorna. Eftersom vissa klockor från denna tillverkare är avsedda för dykare är det helt logiskt - under vattnet vill du ha en ljus avläsning.

 

BEHÖVER JAG EN KLOCKA SOM LYSER I MÖRKRET?

Hela det senaste århundradet kan beskrivas som klocktillverkningens utveckling. Klockorna har gjorts mer funktionella och sättet som de lyser upp sina mätvärden på har fulländats så att vi inte ens undrar vad tekniken innebär när vi köper en ny accessoar, eftersom den bara fungerar perfekt.

Och behöver du en klocka med detaljer som lyser i mörkret? Den här funktionen kan verkligen vara användbar. Men om du är intresserad av en klocka utan belysning behöver du inte förkasta den direkt. Det finns en trend mot mindre lysande displayer på eleganta, mer kostymanpassade accessoarer.

Utmaningen är minst om du har flera klockor. Varken tritiumrör eller Superluminova är särskilt relevanta under en dag på kontoret, men de är mycket praktiska när du campar eller åker på resa.

Välj bland våra högkvalitativa herrklockordamklockor och schweiziska klockor. Tidstypisk kvalitet som inte kommer att svika dig.