Fraktkostnaden beror på destinationen

Din varukorg är tom!

media

NÅGRA DETALJER SOM AVSLÖJAR OM KLOCKAN ÄR AV BRA KVALITET

Att välja en klocka online eller i affären är inte alltid lätt. Det finns många tillverkare och modeller på marknaden, vilket det svårt att välja. Beroende på komponenter och tillverkning kan klockan hålla perfekt i många år eller ... göra kunden besviken efter bara några månader. Vi uppmärksammar Dig på några saker för att hitta en riktig accessoar.

FINNS INFORMATION OM GLASTYPEN?

Vi ser klockans "ansikte" - urtavlan - bakom glaset. Mineral- och safirkristaller är det som oftast används. Undvik klockor som inte har någon glastyp. Det kan förekomma om det står bredvid klockfotot att glasets typ ... är bara "glas"! Ingen tillverkare (och säljare) med självrespekt skriver så.

Och vad utmärker dessa mineral- och safirglas?

MINERALGLAS

Mineral är vanligtvis ett attribut för billigare klockor. Det går faktiskt att repa ett sådant glas, men det här alternativet är tillräckligt för vardagsbruk.

Beroende på hur man bär klockan och arbetet kan glaset se nytt ut även efter några år. Tyvärr kan en vårdslös smäll eller repor skada det nya utseendet.

SAFIRGLAS

Safirglas är dyrare. Detta är väldigt svårt att repa. Ändå betyder det inte att du måste betala tusentals kronor för en klocka med ett så starkt glas. De som har safirglas är, till exempel, vår Claude Bernard, deras priser börjar på cirka 100 euro.

Safirglas, å andra sidan, bryts lättare än de ovan nämnda mineralglasen eftersom det är hårdare.

PLAST

Det är värt att nämna lite om plast också. Det här alternativet används särskilt vid tillverkning av barnklockor (särskilt för att det är säkrare om det skulle gå sönder). Men plastglas får lätt repor.

Och då menar vi inte hesalit där repor kan tas bort genom polering och som är svårare att bryta än safir- eller mineralglas.

DE SMÅ DETALJERNA SÄGER MYCKET

Både herrklockor, och damklockor är små konstverk. De är exakt gjorda av små detaljer (ordet "exakt" gäller naturligtvis bara kvalitetsprodukter).

När du väljer ska du noggrant kontrollera eventuella monteringsfel. Finns, till exempel, ett gap mellan huset och glaset?

En bagatell som kan irritera på lång sikt - sekundvisaren som inte matchar med markeringarna. Dvs, visare på armbandsur av hög kvalitet matchar alltid markeringarna, de visar inte mellan dem när de går runt sin cirkel.

ETT BRA ARMBANDSUR – INTE NÖDVÄNDIGTVIS DYRT

De dyraste klockorna i världen värderas till tiotals miljoner euro. Det finns också "mer blygsamma" alternativ - kostar som ett par lyxhus eller tio bra bilar.

YDet finns tillverkare vars klockor alltid ansen som högkvalitativa. Rykte är inget som man får på en dag. Detta skulle bekräftas av tillverkarna av de olika klockor vi erbjuder - från Vostok Europe klockor, Orient klockor  iki Edox klockor . Tillverkningserfarenhet som man skaffat sig under årtionden eller till och med århundraden lämnar djupt avtryck (till exempel ”Edox”-företaget grundades 1884).

IBLAND BILLIGARE = BÄTTRE

En annan viktig aspekt är att en dyrare klocka inte nödvändigtvis är bättre. Det bästa exemplet är förmodligen de så kallade modeklockorna som kostar tresiffriga summor men inte är betygsatta i recensioner och associeras med de billigaste kinesiska produkterna. Det finns de som säger att självkostnaden för ett modeaccessoar till ett värde av 200 euro är bara några euro. Och en stor del av priset bestäms av den berömda logotypen som representerar fashionabla kläder.

Utan att ge efter för glans kan vi spendera lika mycket eller till och med mindre, och få en produkt av högre kvalitet som håller mycket längre.