Fraktkostnaden beror på destinationen

Din varukorg är tom!

media

VAD ÄR AUTOMATISKA KLOCKOR?

Den automatiska klockan fungerar baserat på din handleds rörelser. Den kräver inte batterier eller manuell start. På din handled "startar" klockan sig själv, med hjälp av den kinetiska energin från dina handledsrörelser. Den rekommenderas för aktiva personer som inte har tid att starta klockan varje dag. Automatiska klockor kallas så eftersom de automatiskt lindas upp av din handleds rörelser. Det finns många olika typer av automatiska mekanismer, men de fungerar alla på samma sätt. De flesta automatiska klockor har en gångreserv på 36 till 48 timmar. Automatiska klockor är speciellt designade för människor som lever en aktiv livsstil och vill att deras klocka ska hänga med dem. De anses mer vara en lyxvara än en nödvändighet. Men för många människor, bekvämligheten av att inte behöva göra något för att behålla tiden på sitt armbandsur,

 

HUR FUNGERAR AUTOMATISKA KLOCKOR?

Funktionen av den automatiska klockan baseras på handledens rörelser.  Kugghjulen inuti klockan roterar på grund av handledens rörelse, liksom handens rörelse och handflatans rotation. En av de vanligaste mekanismerna som används inuti automatiska klockor är den schweiziska spaken, som är en del av en mycket exakt typ av rörelse. Det automatiska urverket skiljer sig mycket från kvartsurverket som används i kvartsur. Läs mer om kvartsklockor här. Automatiska klockor startas inte bara genom att vrida på kronan. Automatiska klockor lindas av en naturlig rörelse av handleden enligt beskrivningen ovan. Automatiska klockor behöver inte lindas upp genom att vrida på kronan varje dag. Du behöver bara bära den och klockan kommer att fungera bra. Automatiska klockor är inte bara en praktisk enhet, utan också en snygg modeaccessoar, perfekt för både affärs- och fritidstillfällen.

 

FÖRDELAR MED AUTOMATISKA KLOCKOR

– Automatiska klockor är väldigt bekväma att bära. Du behöver inte starta klockan manuellt eller trycka på någon knapp för att ställa in den. Automatiska klockor är perfekta för människor som alltid är på resande fot.

– Automatiska klockor är också lätta att underhålla. De behöver bara användas regelbundet, eftersom de inte fungerar om de förvaras i en låda.

– Automatiska klockor är någorlunda exakta. 

 Automatiska klockor är väldigt hållbara. De är byggda för att hålla och förbli funktionella i många år.

– Automatiska klockor ger utmärkt valuta för pengarna. Automatiska klockor är dyrare än kvartsklockor och håller längre.

– Eftersom automatiska klockor drivs av handledens rörelse är de lämpliga för personer som ständigt är i rörelse.

– Automatiska klockor är också lämpliga för personer som arbetar under extrema förhållanden, som brandmän, poliser eller andra yrkesmän.

 

NACKDELAR MED AUTOMATISKA KLOCKOR

– Den enda nackdelen med automatiska klockor är att de kostar mer än kvartsklockor. Den extra kostnaden är dock inte orimlig då automatiska klockor håller längre.

– Du behöver inte starta klockan varje dag. Du måste dock bära den minst en gång om dagen, i två timmar. Annars slutar klockan att fungera.

–  Automatiska klockor rekommenderas inte för personer som inte är aktiva.

– Om du vill använda automatiska klockor för dykning, se till att de uppfyller ISO-standarder och tål tryck från 100 meter och har en skruvad krona.

– Automatiska klockor är en investering. De är hållbara, pålitliga och exakta. De kan hålla ett dussin år, beroende på hur ofta du bär dem. Kom ihåg att automatiska klockor är designade för vardagsbruk.

 

TIPS FÖR ATT KÖPA EN AUTOMATISK KLOCKA

Det viktigaste att tänka på när du köper en automatisk klocka är att den ska passa din handled perfekt. Vi har ett brett utbud av både dam- och herrklockor val. Du måste vara noga med att den automatiska klockan du köper passar din aktiva livsstil. Om du är en ivrig simmare, dykare eller annan vattensportentusiast måste du köpa en automatisk klocka som tål vattentryck på minst 100 meter. Du måste också se till att den har testats ordentligt enligt ISO-standarder. Om du letar efter en automatisk klocka för vardagsbruk bör du överväga att skaffa en billigare modell. Om du letar efter en automatisk klocka för speciella tillfällen bör du överväga att köpa en dyrare modell.