Fraktkostnaden beror på destinationen

Din varukorg är tom!

HISTORIEN OM BALMAIN-KLOCKOR

Pierre Balmain (1914-1982) anses vara en av de mest framstående personerna inom parisisk haute couture. Efter andra världskriget grundade han sitt eget modehus. Hans talang och kompetens uppmärksammades och uppskattades: Pierre Balmain fick besök av kändisar som film- och teaterstjärnor, prinsessor och drottningar.

Read More

DYKARKLOCKSRING (DYKRING): TYPER OCH HUR MAN ANVÄNDER DEN

Dykklockor är en extremt populär typ av schweizisk klocka. Dessa herrklockor är vanligtvis mycket mångsidiga i sin utformning (passar både formellt och vardagligt). Och vattentätheten når 200, 300 eller ännu mer meter. I vår butik hittar du EDOX klockor som är resistenta till 1000 meter!  

Read More

VOSTOK EUROPE OCH TIME FORCE - KLOCKOR FÖR EN SPORTIG LIVSSTIL

Vissa armbandsur passar bättre till en kostym, andra passar för aktiva aktiviteter eller bara för daglig träning. Om du har bestämt dig för att du behöver minst flera klockor för olika tillfällen i livet, kommer förmodligen ett val att vara sportigt. Men först och främst bör det definieras vilken typ av klocka det kan vara, vilka funktioner som är relevanta.

Read More

EN KLOCKA SOM LYSER I MÖRKRET: TRE OLIKA TEKNIKER FÖR ATT BELYSA AVLÄSNINGEN

Klockskivor som lyser i mörkret - både bekvämt och vackert. Men hur produceras ljuset? Vi tittar på tre olika tekniker.

Read More

ALLT DU BEHÖVER VETA OM KVARTS URVERK

Kvartsklockor är kända för sin noggrannhet, sitt låga underhåll och sin överkomlighet. De är också mycket vanliga; de flesta billiga armbandsur som du ser kommer nästan säkert att vara kvartsur. Men hur fungerar de? Vilka är fördelarna med kvartsrörelser jämfört med mekaniska urverk? I den här artikeln tar vi upp allt du behöver veta om kvartsurverk.

Read More

VAD GÖR SAFIRGLAS I KLOCKOR SPECIELLT?

Klockor med safirglas är ett av de mest hållbara smycken du kan köpa. Denna typ av klockglas är mycket hårt och därför motståndskraftigt mot repor. Klockor med safirglas föredras ofta framför andra på grund av deras transparens och höga kvalitet. Dessa klockor bärs också ofta av kändisar och idrottsstjärnor.

Read More

BETYDELSEN AV ISO-STANDARDER FÖR KLOCKTILLVERKNING: VARFÖR DET ÄR VIKTIGT OCH HUR MAN FÖLJER DEM

Internationella standardiseringsorganisationen (ISO) är en icke-statlig organisation som utvecklar och publicerar standarder för att säkerställa att vissa processer eller funktioner används på rätt sätt. ISO-standarder ger tillverkarna universella riktlinjer som hjälper dem att producera säkra, tillförlitliga och högkvalitativa varor, oavsett var i världen de tillverkas. I den här artikeln tittar vi på betydelsen av ISO-standarder inom klocktillverkning.

Read More

DEN ULTIMATA GUIDEN TILL KLOCKOR: OLIKA TYPER

Människor har använt sig av tidsmätare i århundraden, men det var inte förrän på 1800-talet som mekaniska armbandsur blev den statussymbol de är idag. Även då var dessa tidiga klockor endast tillgängliga för aristokratin och medlemmar av kungafamiljerna. Det var inte förrän första världskriget bröt ut, då soldater på båda sidor fick armbandsur som en del av sin standardutrustning, som klockor blev mer utbredda bland vanligt folk.

Read More

DEN SCHWEIZISKA KLOCKTILLVERKNINGENS HISTORIA - UTVECKLINGEN AV VÄRLDENS MEST KÄNDA KLOCKMÄRKE

Idag är schweiziska klockor tillverkning synonymt med kvalitet, precision och avancerad teknik. Men hur kunde detta lilla alpland bli hemvist för några av världens bästa urmakare? Den schweiziska klocktillverkningens historia är full av mästerliga hantverkare, industripionjärer och spännande innovationer. Låt oss göra en resa genom den schweiziska klocktillverkningens historia och upptäcka hur detta lilla land blev epicentrum för lyxklocktillverkning.

Read More

DE BÄSTA KLOCKORNA FÖR KVINNOR: EN KÖPGUIDE

När det gäller lyxklockor herr- och damklockor har kvinnor fler alternativ än någonsin tidigare. Det finns en klocka för varje kvinna, från högklassiga klockor med diamanter och guld till mer prisvärda versioner i harts eller rostfritt stål. Vilken stil du väljer beror på din personliga smak och budget, men det finns vissa funktioner som nästan alla kvinnor vill ha i en lyxklocka. Läs vidare för att ta reda på mer om vad som kännetecknar en bra diamantklocka för damer.

Read More